Uitgeverij Legba


Uitgeverij Legba is een nieuwe uitgeverij van magisch werk. We richten ons niet op één genre, maar geven alles uit wat magisch is. Dat kan fantasy zijn, sprookjes, maar ook literatuur, non-fictie (toverboeken) en poëzie.

Wat is magie?

Magie is ongrijpbaar. Het het zijn de dingen die je vanuit je ooghoeken ziet bewegen, maar als je (gericht) kijkt is er niets meer. Magie is in de sprookjes die je kent terwijl je ze nog nooit gelezen hebt. Het meisje dat haar naam kwijt was, van Annie M.G. Schmidt, dat is magie. Evenals de strips van Grant Morrison en Alan Moore en de boeken van John Crowley.

Magie is op de onbekende plaatsen die je ergens van kent. De magiërs Aleister Crowley en Austin Spare die wisten ook waar ze het over hadden. Magie is de onbevangenheid van onze kindertijd, toen alles nog nieuw en prachtig was. Of, met de woorden van William Blake: ‘If the doors of perception are cleansed, everything will appear to man as it truly is. Infinite.’.

Magie is bevrijding.

Wie is Legba?

Papa Legba is een Haïtiaanse Loa, een vodou-geest die de poort bewaakt tussen onze wereld en de wereld van de geesten. Papa Legba is ook de ‘god’ van de schrijvers. Daarom is het de hoogste tijd dat er een uitgeverij naar hem vernoemd wordt.
Het logo van de uitgeverij is een vévé van Legba. Een vévé is een zegel dat als een poort fungeert tussen onze wereld en de wereld van de geesten.