De Loa van de dood

 17,00

De Loa van de dood
paperback, 251 pagina's
Auteur: Richard Meijer
Uitgeverij: Legba
Verschenen: mei 2015
Omslagillustratie: Paul van der Steen

Categorieën: ,

Beschrijving

Als Mo, Marko en Johnny na hun avonturen in Fez terugkeren in Amsterdam, komen ze er achter dat hun vriend Jacco en zijn broertje Vincent ontvoerd zijn en ergens in Haïti worden vastgehouden. Enkele dagen later keert hun vriendin Sam terug uit Bonaire. Sam is veranderd in een kasplantje en kijkt alleen maar wezenloos voor zich uit. Dan krijgt Marko via het oude ICQ contact met Sam: haar bewustzijn is overgebracht in het lichaam van een zombie.
De vrienden steken de oceaan over om Sam, Jacco en Vincent te redden. Hier ontmoeten ze Baron Samedi: De Loa van de dood.

De Loa van de dood is het langverwachte derde deel van de Fort van Sjako-cyclus en een rondreis langs de magische plekken van de wereld.
In het eerste deel, Het Fort van Sjako, zagen we hoe vijf vrienden de geheime magische wijk van Amsterdam wisten te redden door het duistere Manifest te vernietigen. In deel twee, Het duistere hart van Fez, reisden ze af naar de oude koningsstad van Marokko, waar ze oog in oog kwamen te staan met gevallen engelen en oeroude kwade wezens. In het derde deel moeten ze naar Haïti, het centrum van de vodou.

Alle opbrengsten uit de verkoop van dit boek gaan naar Raymond Zaza, de Haïtiaanse vodoupriester en beheerder van Bois Caïman: het heilige woud, waar de Haitiaanse vrijheidsstrijd in 1791 begon met een vodouritueel. Meer informatie hier.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Loa van de dood” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *